Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos kariuomenės pirkiniai

Collapse
X

• Filtras
  • Laikas
  • Rodyti
Ištrinti viską
Naujas pranešimas

• su ta lietuviška divizija aš matau pagrindinį pavojų, kad tai yra ilgalaikis projektas, pareikalausiantis daug pinigų, ryžto, kitų resursų. Žinant kaip pas mus valstybėje prastai su tęstinumu, visokių minčių kyla. Todėl galvojant apie lietuvišką diviziją, pirmiausia reikia galvoti apie brigadas, ir kurti pilnavertes savarankiškas brigadas. Po to jau gali ten aplipdyti papildomais įsigijimais, leidžiančiais jungtis į diviziją. Nes jei dabar pradėsim biškį divizijos lygmens pirkimų, biškį brigadų ir t.t. tai galutiniam variante labai realu likti ir be veiksnios divizijos ir be veiksnių brigadų. Tik su daug veltui išleistų lėšų ir iššvaistyto laiko. Kad netaptų po to "lietuviška divizija" toks pats kartus pokštas kaip "mokytojas - prestižinė profesija". JLTV, kaip brigados pagrindinė platforma - sorry, čia nevykęs pokštas, o ne brigada. Boxer APC irgi ne variantas. Už 1 Boxer APC kainą, tu gali nusipirkti 3 Patria 6x6, kurios atliks tą pačią užduotį. O turint omenyje kad tų APC reikės tikrai daug, tai dvi remonto linijos nebėra toks ir didelis nuostolis. Boxerio modulių keitimas - labiau aktualus tarp IFV, minosvaidžio, inžinerinių sprendimų. APC reikalams gali būti atskira platforma ir tiek.

Komentuoti

• Originally posted by Arturas Peržiūrėti pranešimą
      su ta lietuviška divizija aš matau pagrindinį pavojų, kad tai yra ilgalaikis projektas, pareikalausiantis daug pinigų, ryžto, kitų resursų. Žinant kaip pas mus valstybėje prastai su tęstinumu, visokių minčių kyla. Todėl galvojant apie lietuvišką diviziją, pirmiausia reikia galvoti apie brigadas, ir kurti pilnavertes savarankiškas brigadas. Po to jau gali ten aplipdyti papildomais įsigijimais, leidžiančiais jungtis į diviziją. Nes jei dabar pradėsim biškį divizijos lygmens pirkimų, biškį brigadų ir t.t. tai galutiniam variante labai realu likti ir be veiksnios divizijos ir be veiksnių brigadų. Tik su daug veltui išleistų lėšų ir iššvaistyto laiko. Kad netaptų po to "lietuviška divizija" toks pats kartus pokštas kaip "mokytojas - prestižinė profesija". JLTV, kaip brigados pagrindinė platforma - sorry, čia nevykęs pokštas, o ne brigada. Boxer APC irgi ne variantas. Už 1 Boxer APC kainą, tu gali nusipirkti 3 Patria 6x6, kurios atliks tą pačią užduotį. O turint omenyje kad tų APC reikės tikrai daug, tai dvi remonto linijos nebėra toks ir didelis nuostolis. Boxerio modulių keitimas - labiau aktualus tarp IFV, minosvaidžio, inžinerinių sprendimų. APC reikalams gali būti atskira platforma ir tiek.
      Ka nuskriaus divizijos kūrimas, tai laivyną ir oro pajėgas. Tai nieko tame blogo nematau. Divizijos ginkluotė ir liks batalionuose,kaip divizija gali susilpninti batalionus?,jie ir sudaro diviziją. Divizija turi tik dar divizijos vadui pavaldų atskira raketinės artilerijos batalioną. Visa kita ir lieka brigadose

Komentuoti

• Originally posted by Irwel Peržiūrėti pranešimą

Ka nuskriaus divizijos kūrimas, tai laivyną ir oro pajėgas. Tai nieko tame blogo nematau. Divizijos ginkluotė ir liks batalionuose,kaip divizija gali susilpninti batalionus?,jie ir sudaro diviziją. Divizija turi tik dar divizijos vadui pavaldų atskira raketinės artilerijos batalioną. Visa kita ir lieka brigadose
        Manu, kad tikrai viskas netaip, brigadose keisis bet ne daugiau negu buvo planuota. Divizija, kad būtų divizija turi turėti savo artilerija o tai ne tik salvinė, turi turėti žvalgybos mažiausiai batalioną, turi turėti specialaus ryšio bataliona, kuris kaip ir yra bet neturi priemonių, gali būti ir dar kokių papildomų dalykų tokių kaip inžinieriai priklausomai nuo to kokia ta divizija bus. Tai niekas iš šitų priemonių brigadose nebus. Dėl Boxer APC pilnai sutinku, nevykes labai brangus sprendimas, moduliai taio čia kaip telefonas su kokiom papildomom funkcijom kurių tau nereikia, ben jau šiandien tai nepanaudotina. Boxer Vilkas viskas geriai, na ratinė tai ratinė, tai blogiau negu vikšras, bet pagal "Jurgi ir kepurė", bet APC tai jau pasiremti tuo, kad viena platforma tai, čia tikras makaronų kabinimas. Man dar atrodo labai keista, kad Aukštaitija kaip buvo popierinė taip liks greičiausiai ir nieko keisti lyg ir nežada, o tai reiškia, kad nat popieriau gali ir korpusą turėti, bet be technikos, tai tik popierius.

Komentuoti

• Originally posted by Donatas Peržiūrėti pranešimą

Ką męs senai išsiaiskinom, kad jautiesi nepagrįstai vienu metu Mansteinu ir Napoleonu, nors nesi dalyvavęs jokiam kare ir į kitų nuomonės neatsizvelgi. O blogiausia kad ne vienas tau tavo trūkumus ir nepagrįstai gerą nuomonę yra nurodès, bet tau nors baslį ant galvos tašyk, nenori girdėti. Šiaip čia siauro mąstymo ženklas, ir dabairiniam mūsyje toli nenuvažiuisi, reikia žvelgti plačiau. Dar kartą-atsizvelk į kitų nuomonės ir priežastis, kodėl taip manoma, ir pamastyk, kad gali klysti. Nes tavo nuomone kaip prokuro BK -Juoda/balta, o gyvenimas spalvotas yra.
          Kaip matome p. EPP iš dalies prisilietęs prie KAS įvertino, šio forumo didžiosios dalies (taip mėgstamo termino - kompetencija) tiesiog paliko šį forumą

Žinokit, nei vieno čia esančio manęs vertinimas, mano tarnybai ir gyvenimui jokios įtakos nedaro. Tai tiek

Komentuoti

• Originally posted by Savanoris Peržiūrėti pranešimą

Kaip matome p. EPP iš dalies prisilietęs prie KAS įvertino, šio forumo didžiosios dalies (taip mėgstamo termino - kompetencija) tiesiog paliko šį forumą

Žinokit, nei vieno čia esančio manęs vertinimas, mano tarnybai ir gyvenimui jokios įtakos nedaro. Tai tiek
            O gal per Jus jis paliko forumą? 😅

Komentuoti

• Originally posted by Džiazas Peržiūrėti pranešimą

)

Komentuoti

• Originally posted by Irwel Peržiūrėti pranešimą

HIMARS jau užsakyti, jiems efektyviai išnaudoti, reikalinga divizija o tam būtinas ISR Bn.
                Vis gi, geras klausimas, ar tikrai reikejo HIMARS įsigijimą perkelti iš pirminio plano 2030 m...

Komentuoti

Jei yra kaip sakai, kodėl taip jautriai reaguoji į kritiką?

Komentuoti

• Originally posted by Džiazas Peržiūrėti pranešimą

per tokius arogantiškus "žinovus" savanorius forumą paliko ne tik EPP, bet ir Ulbrechtas ir aš buvau pertrauką ilgą padaręs...
                    Lygiai kaip vanduo vengia aukštumų ir skuba į žemumas, taip ir kariuomenė vengia stiprybės, bet kovoja su silpnybėmis. Ir kaip vanduo įgauna paviršiaus, kuriuo teka, formą, taip ir kariuomenė valdo sėkmę vadovaudamasi priešo padėtimi. Sun Tzu

Komentuoti

• Originally posted by Donatas Peržiūrėti pranešimą

Mane stebina tas akcentavimas dėl JLTV.Kaina virš 350 mln eurų, o gauname sarvuotą dzipą su 12, 7 kulkosvaidziu. Čia formuojam kažkokias mistinės motorizuotas brigadas iš JLTV ir UNIMOGŲ. Mano nuomone, už tas lėšas tikslingiau uzpirkt tų pačių SISU 6X6 barazuojancių dronų harpu tipo ir 120 mmminosvaidzius papildomų-tiek tempiamų, tiek ant JLTV bazės. Ir tokia brigada kovinių pajegumų prasme geriau nei tik paprasti JLTV+UNJLTV. Aišku paraduose, šventėse gražu pažiūrėti, bet jų galimybem konvencinem kare aš abejoju

Bet konvencinio karo atveju jie ne vieną gyvybę išgelbėtų. Juk dabar Ukrainoje jų nišą užima pagrinde civiliniai pikapai, kurie pavirsta į rėtį jei nepasiseka. Apie minas net nešneku.

Komentuoti

Nu jo, Bachmutą gina dronai ir artilerija Kažkokius magiškus grybus valgot, kolega
                        Koks procentas nukaunamas/sužeidžiamas artilerija ir šaulio ginklais?

Komentuoti

• Originally posted by Arturas Peržiūrėti pranešimą
                          Juokas juokais, bet LK tikrai ima panašėti į sunkvežimiu ir vilkiku kariuomenę. Turint omenyje, kad mūsu vikšras yra 16 vnt. Pzh2000, tai man sunku suprasti kam reikalingas toks didžiulis kiekis tu sunkvežimiu. Aišku tuoj išpuls logistikos naciai, šaukdami kad čia nieko aš nesuprantu ir čia dar antra tiek reikia, bet mano akimis logistika yra skirta aprūpinti kovinius dalinius. Mes tokiu turim visa 1 dabar tai gal biškį ne nuo to galo tuos pirkimus daro? Po to neužteks lėšu ginkluotei, nes tie tūkstančiai sunkvežimiu jau ženklia dalį išlaikymui ris
                          Iš pirmo žvilgsnio gal ir atrodo, kad sunkvežimių neproporcingai daug perkama, bet reikia turėti omenyje, kad jų visada trūko, turimi/turėti buvo trečios jaunystės pagrinde, LK didėja, reikia ir rezervo (apie tokį iš vis negirdėti kalbų net).

Komentuoti

.
                            Vis gi, geras klausimas, ar tikrai reikejo HIMARS įsigijimą perkelti iš pirminio plano 2030 m...
                            O tai sąjungininkai nepasidalintų koordinatėmis taikinių?

Komentuoti

• Originally posted by Eimantas Peržiūrėti pranešimą

Koks procentas nukaunamas/sužeidžiamas artilerija ir šaulio ginklais?
                              Bahmuta gina ir puola dronai, artilerija, tankai, PKM ir šarvuočiai ir pėstininkai.

Taip pat aviacija

Last edited by Jonas; 13 May 2023, 07:36.

Komentuoti

• Originally posted by Eimantas Peržiūrėti pranešimą

O tai sąjungininkai nepasidalintų koordinatėmis taikinių?
                                Žinoma, bet tada griūna visas čia vyraujantis naratyvas, kad gynybinis aliancas, kurio nariai esame, mūsų negins ir viską turime pasidaryti patys. Apsirūpinti tankais, neproporcingu kiekiu artilerijos, oro gynybos ir t.t.

Komentuoti

Vykdoma...
                                X