Announcement

Collapse
No announcement yet.

Teistumas ir viltis...

Collapse
X

• Filtras
  • Laikas
  • Rodyti
Ištrinti viską
Naujas pranešimas

• Teistumas ir viltis...

Sveiki, trumpai ir drutai netempsiu gumos... Buvau teistas uz dezertyravima bunant pkt, tai buvo didziausia klaida mano gyvenime ir daktaru neatsizvelgimas i sveikata...
    Gavau 1 metus ir 8 menesius lygtinai, einu i probacijos tarnyba kas du menesius po viena karta, bausme uz gera elgesi sutrumpino ir busiu laisvas jau siu metu spalio-lapkricio menesiais.. Noriu paklausti, ar kadanors turesiu proga dar karta pasitaisyti ir atiduoti tevynei viska ka tik galiu? Aciu uz atsakymus.

Sveiki.

Ar faktas, kad buvau teistas neleidžia tarnauti krašto apsaugos savanorių pajėgose arba pretenduoti į jaunesniujų karininkų vadų mokymus? Buvau teistas (BK 178.1 arba smulki vagystė) paauglystėje (16-17m), byla nutraukė teismas, susitaikymu. Teistumas išnykęs (praėjo 7+ metų). Pagal įstatyma, kai teistumas išnykęs, asmuo laikomas neteistu. Tačiau pildant prašyma stoti į KASP arba JKVM yra klausimas: Ar buvau teistas ir už ką? Na į klausimą kaip atsakyti aš žinau, tačiau noriu paklausti praktiškai arba teoriškai žinančiu, ar pats faktas, kad buvau teistas ir turėjau teistumą, atima galimybę ateityje tarnauti KASP arba JKVM. Beje pagal KASOKTĮ profesinėje karo tarnyboję ir KASP, reikalavimai iš esmės skirasi todel prašau nelyginti patirties.
    Ačiu už dėmesį.

Komentuoti

Pagal baudžiamąją teisę teistumas yra išnykęs, bet savanoriams keliami ypatingi reikalavimai. Vis dėlto nemanau, kad toku konkrečiu atveju jaunystės klaidos galėtų tapti kliūtimi. Svarbiausia nenuslėpti šio fakto

Komentuoti

Šiaip iš teisinės pusės, Jūsų situacija nėra TEISTUMAS. Byla nutraukta susitaikius, teismo sprendimu, vadinasi apkaltinamojo nuosprendžio, kuris sukelia teisines pasekmes-teistumą, nėra. Tuo labiau, kad ir ginklą, pagal dabartinį ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą, jūs galite įsigyti ir turėti.

Komentuoti

Jeigu byla butų nutraukta ikiteisminio tyrimo metu ty butu nutraukta pačiu policijos pareigunų, teistumo nebutų. Tačiau byla buvo nutraukta teismo metu, teisėjos sprendimu. Todėl teistumas yra, minimaliam terminui, ty metam laiko. Ginklam leidimus turiu, bet čia skirtinga teisinė bazė. Suzinojau, kad JKVM teistumas problemų nekelia. Liko klausimas, dėl KASP, gal kas asmeniškai susiduręs?

Komentuoti

Originally posted by Keksas Peržiūrėti pranešimą
            Jeigu byla butų nutraukta ikiteisminio tyrimo metu ty butu nutraukta pačiu policijos pareigunų, teistumo nebutų. Tačiau byla buvo nutraukta teismo metu, teisėjos sprendimu. Todėl teistumas yra, minimaliam terminui, ty metam laiko. Ginklam leidimus turiu, bet čia skirtinga teisinė bazė. Suzinojau, kad JKVM teistumas problemų nekelia. Liko klausimas, dėl KASP, gal kas asmeniškai susiduręs?
            Pasikartosiu, nėra skirtumo , ar byla nutraukta susitaikant ikiteisminio proceso, ar teisminio proceso stadijoje. Susitaikymo institutas galimas bet kurioje proceso stadijoje iki baigiamųjų kalbų. Esmė, kad byla nutraukta ir teisinės pasekmės netaikomos. Teistumas būtų , jei jums paskirtų bausmę-baudą, areštą , laisvės apribojimą ir t.t Dėl teisinės bazės ir Kasp nesu susidūręs, bet ji statutinė organizacija , ir remiais ne vien kodeksais ir įstatymais, bet savo statutu. Reiktų jį pažiūrėt. Pvz Policijoje pagal Vidaus tarnybios statutą ar Policijos veiklos įstatymą, numatyta, kad asmuo negali tarnauti policijoje, jei buvo atleistas nuo atsakomybės pagal laidavimą ar susitaikymą. Bet KASP tokie reikalavimai turėtų būti švelnesni. Tuo labiau, kad dabartinė CDB , rodo, tik kad buvo iškelta byla ir duomenys patalpinti į archyvą-bylos baigties jie nerodo. Pradžiai reiktų pasikelt KASP tarnybą reglamentuojančius teisės aktus.

Komentuoti

Prikelsiu seną temą, prieš ne pilnus metus buvau atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes susitaikiau su nukentėjusiuoju dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Visiškai absurdiška situacija buvo, bet ne apie tai... Kiek laiko reikėtų laukti ir ar išviso įmanoma įstoti į KASP? O vėliau ir į PKT? Nes kaip suprantu leidimą ginklui nešioti turėtų leisti praėjus vieneriems metams? (18 str. pripažintas asmuo nepriekaištingos reputacijos). Ačiū, kas turės informacijos

Komentuoti

Originally posted by hawk Peržiūrėti pranešimą
                Prikelsiu seną temą, prieš ne pilnus metus buvau atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes susitaikiau su nukentėjusiuoju dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Visiškai absurdiška situacija buvo, bet ne apie tai... Kiek laiko reikėtų laukti ir ar išviso įmanoma įstoti į KASP? O vėliau ir į PKT? Nes kaip suprantu leidimą ginklui nešioti turėtų leisti praėjus vieneriems metams? (18 str. pripažintas asmuo nepriekaištingos reputacijos). Ačiū, kas turės informacijos
                Daug priklauso nuo pačios veikos straipsnio-ar tai tyčinis smurtinis baudžiamosios teisės deliktas, ar kokia avarija. KASP kaip suprantu statutinė organizacija, tai griežtesni priėmimo kriterijai (kaip ir visų statutinių organizacijų). Realiai reiktų žiūrėt pačio KASPo statutą ir teisės aktus. Kitas variantas kreiptis raštu, nurodant minėtas aplinkybes. Gausite atsakymą, kur bus surašyta kokiu teisės aktu vadovaujantis ir kokios jūsų galimybės.

Komentuoti

Gavau atsakymą iš LK teisės departamento, kad problemų neturėtų kilti pagal šiuo metu galiojantį teisinį reglamentavimą. "Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 29 straipsnio 3 dalies 1 punkte nustatyta, kad ,,Kariais savanoriais ir kitais aktyviojo rezervo kariais negali būti asmenys, atlikę laisvės atėmimo bausmę, ir teisti asmenys, kol neišnykęs teistumas ar nepasibaigęs bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpis.", tai atleidimas nuo BK kaip ir nepatenka. Dar nepuolu džiaugtis, bet neužilgo oficialiai priduosiu prašymą ir jei kam įdomu galėsiu pranešti.

Komentuoti

Originally posted by hawk Peržiūrėti pranešimą
                    Gavau atsakymą iš LK teisės departamento, kad problemų neturėtų kilti pagal šiuo metu galiojantį teisinį reglamentavimą. "Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 29 straipsnio 3 dalies 1 punkte nustatyta, kad ,,Kariais savanoriais ir kitais aktyviojo rezervo kariais negali būti asmenys, atlikę laisvės atėmimo bausmę, ir teisti asmenys, kol neišnykęs teistumas ar nepasibaigęs bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpis.", tai atleidimas nuo BK kaip ir nepatenka. Dar nepuolu džiaugtis, bet neužilgo oficialiai priduosiu prašymą ir jei kam įdomu galėsiu pranešti.
                    Galite džiaugtis-Kasp tikrai galėsite būti. Kaip matote įstatymų leidėjas diferencijuoja pagal atsakomybės sunkumą-gali būti net teisti asmenys, kurių teistumas išnykęs, kaip pvz buvęs meras A. Zuokas.Draudžiama kategoriškai tik sėdėjusiems-t.y už sunkius nusikaltimus nuteistiems. O susitaikymas-atleidimas nuo atsakomybės, numatytas už lengvus ir nesunkius nusikaltimus. Taip kad kliūčių jums nebus.

Komentuoti

Panašus klausimas dėl teistumo ir tarnybos yra buvęs anksčiau. Gal pravers ten jau išsakytos nuomonės: https://www.militaryforum.lt/forum/l...%99s-teistumas
                      The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting - Sun Tzu

Komentuoti

Trooper, jo padetis visai kitokia nei mano.. Cia yra dezertyravimas, o ne vagyste ar dar kazkas.

Komentuoti

Kreiptis reikia ne čia, o oficialiais Lietuvos kariuomenės kontaktais adresu: http://www.karys.lt/kontaktai.html
                          Šis forumas neteikia tokio pobūdžio informacijos, galime nebent patarti.

Komentuoti

Sveiki,cia bus nelabai i tema bet vistiek paklausiu,as 19metis pretenduojantis i kasp nenuolatine tarnyba,praejau kmek,gavau B sveikatos kategorija.Kai buvau pas psichologus,psichiatrus pasakiau, kad per gimtadieni,zodziu viena kart per metus isgeriu sampano taure,buvau pamirses, kad veryga dabar tik 20 sulaukus leidzia alkoholi vartoti,jie tai irase i lapa,kad vartoju 1 kart per metus,nors realiai nelabai ten toks ir vartojimas.Tai cia kaip ir butu istatymu nesilaikymas,ar man gali kas nors gresti ateityje ar tarnyboje,dabar kai toks vartojimo faktas irasytas,gal cia durnas klausimas?

Komentuoti

Originally posted by Edgaras Peržiūrėti pranešimą
                              Sveiki,cia bus nelabai i tema bet vistiek paklausiu,as 19metis pretenduojantis i kasp nenuolatine tarnyba,praejau kmek,gavau B sveikatos kategorija.Kai buvau pas psichologus,psichiatrus pasakiau, kad per gimtadieni,zodziu viena kart per metus isgeriu sampano taure,buvau pamirses, kad veryga dabar tik 20 sulaukus leidzia alkoholi vartoti,jie tai irase i lapa,kad vartoju 1 kart per metus,nors realiai nelabai ten toks ir vartojimas.Tai cia kaip ir butu istatymu nesilaikymas,ar man gali kas nors gresti ateityje ar tarnyboje,dabar kai toks vartojimo faktas irasytas,gal cia durnas klausimas?
                              Tikrai nieko baisaus

Komentuoti

Vykdoma...
                              X