Konfliktas Jemene prasidejo ganetinai keistai ir buvo nepasisekusio Arabu pavasario pasekme. Naujojo prezidento, kuris pakeite Saleh - Hadi nepasitenkinimas ir nuolatiniai jo itarinejimai esant Saudu statytiniu - priverte Houthies reiks atvira nepasitenkinima ir reikalauti papildomu konstituciniu pakeitimu, kas suteiktu dalini power sharing ir tam tikra veiksmu laise, o ypac religine laisve. Atejus Hadi i valdzia, Jemene labai stipriai pradejo plisti Salafi Sunni atsaka, per dideles Saudu investicijas i nauju mececiu pletra ir ivairias religinius dotavimus.
Houthies pagrasinus kariniu perversmu jei nebus i ju balsta atsizvelga - prasidejo visas jovalas. Houthies paime savo valdomu regionu kontrole i savo rankas, pastate kelio uztvaru ir kitaip trukde to meto valstybinems pajegoms. Hadi i tai atsake pasiusdamas kariuomene ir tai buvo tas momentas, kada viskas nuvaziavo i pietus
Houthies per pora menesiu pasieke sostine, prezidentas su buvusia vyriausybe pabego pas Saudus, o naujoji valdzia buvo sudaryta is Houthies ir Saleh salininku. Nuo sios vietos prasidejo idomi dalis: i fronta atviru konfliktu isijunge Saudai ir uzpuole Jemena. Todel Jemene atsirado kuriozine situacija, kuri anksciau buvo tik Sirijoje, vienoje puseje Jemeno kariuomene ir Houthies, o kitoje puseje Saudai, saudu samdiniai, al Quaeda in Arabian Peninsula ir ISIS. Apacioj pateiktame zemelapyje raudonai atvaizduojamos saudu ir ju samdiniu pajegos, pilkai AQAP, o melsvai (mazai skirias nuo pilkos) - ISIS
Multimilijardine Saudu ir ju samdiniu kariuomene sugebejo istrigt pries prastai ginkluota Jemeno kariuomene ir Houthie sukilelius ir maza to, Jemeno republican guards ir Houthie sukileliai sugebejo uzimti reiksminga Jizan (Saudo arabijos provincija) dali :D
Sioj temoj pabandysiu laikas nuo laiko apzvelgti ivykius Jemene. Iskart ispeju, jog jemeno konfliktas labai mazai sulaukia vakaru demesio, o kartais, kaip buvo praejusia savaite, kada UK parlamentas svarste Jemeno konflikto padarinius ir Saudu karo nusikaltimus - Twitteris blokavo visus hashtagus susijusius su Jemenu, todel mano saltiniai yra arabiskas twiteris, o mano paziuros nera palankios Saudu agresijai. Todel sveikinciau jei forume atsirastu, kas galetu perteikti konflikta is Saudu/AQAP/ISIS puses
Houthies pagrasinus kariniu perversmu jei nebus i ju balsta atsizvelga - prasidejo visas jovalas. Houthies paime savo valdomu regionu kontrole i savo rankas, pastate kelio uztvaru ir kitaip trukde to meto valstybinems pajegoms. Hadi i tai atsake pasiusdamas kariuomene ir tai buvo tas momentas, kada viskas nuvaziavo i pietus

Sioj temoj pabandysiu laikas nuo laiko apzvelgti ivykius Jemene. Iskart ispeju, jog jemeno konfliktas labai mazai sulaukia vakaru demesio, o kartais, kaip buvo praejusia savaite, kada UK parlamentas svarste Jemeno konflikto padarinius ir Saudu karo nusikaltimus - Twitteris blokavo visus hashtagus susijusius su Jemenu, todel mano saltiniai yra arabiskas twiteris, o mano paziuros nera palankios Saudu agresijai. Todel sveikinciau jei forume atsirastu, kas galetu perteikti konflikta is Saudu/AQAP/ISIS puses
Komentuoti